Genomförde 7 000 livesändningar på tolv dagar

Sex cuper, 7 047 livesändningar – på bara tolv dagar. SolidSports satsningar på Storvretacupen (innebandy), Lundaspelen (handboll och basket), ST Cupen (futsal), Gothia Cup (innebandy), Norden Cup (handboll) och LF Cup (fotboll) är ett rejält kliv för utvecklingen av livestreaming i världen.


2018 blev ett rekordår för SolidSport som nu ser fram emot att utveckla streamingtjänsten ytterligare. Här syns vd Tobias Thalbäck flankerad av grundarna Mathias Stjernström till vänster och Johan Lundqvist till höger. Foto: SolidSport

SolidSport är en enkel streamingtjänst för såväl stora som små sporter. Det som behövs för att genomföra en egen livesändning av ett evenemang är ett gratiskonto hos SolidSport, en internetuppkoppling och en mobilkamera.


Det första stora cupsamarbetet skedde under Storvretacupen, världens största innebandycup, 2016. Då livesände SolidSport 1 369 matcher, bara för att överträffa den siffran året därpå med 1 953. Något som ses som ett inofficiellt världsrekord.

Det lyckosamma partnerskapet med Storvreta IBK har lockat fler av de stora svenska cuperna att söka samarbete med SolidSport. Därav det stora antalet livesändningar under jul- och nyårshelgerna – 7 047 stycken.


– Det har varit en intressant men också mycket komplex uppgift för vårt fantastiska utvecklingsteam. Det här är ett utvecklingsarbete som egentligen har pågått under tio års tid, och vi har jobbat väldigt hårt med att kunna hantera den otroliga mängd av sändningar som vi nu ser på vår plattform, säger utvecklingsansvarige Mathias Stjernström.


SolidSport har bland annat byggt en digital helhetslösning för Storvretacupen, utvecklat både en applikation för rapportering av matchinformation samt en applikation för tittarna. Allt för att göra upplevelsen enkel för partners och tittare.

– Resultatet är så här långt mycket tillfredsställande. Ödmjukt slår vi oss lite för bröstet i dag, det känns otroligt spännande att ett svenskt bolag ligger i täten när det kommer till att livestreama de större sporteventen, säger vd Tobias Thalbäck.


Intäkterna från sändningarna fördelas lika i ett initiativ att skapa nya ekonomiska resurser till föreningslivet i Sverige. Hittills har 34 miljoner kronor passerat SolidSports plattform och gått vidare ut till deras partners.