Gamlegårdsbadet fräschas upp

Det populära utebadet Gamlegårdsbadet i Kristianstad ska få en ny byggnad med omklädningsrum och duschar. Byggnaden är också tänkt att fungera som samlingslokal för boende och föreningar på området.


Bild: AB Kristianstadsbyggen

– Vi har lyssnat på synpunkter från de boende. Uppfräschade lokaler till badet och en samlingslokal är något som verkligen efterfrågats på området, säger Henrik Strand, vd på AB Kristianstadsbyggen (ABK).


Gamlegårdsbadet är Kristianstad kommuns enda friluftsbad med fri entré för alla besökare och en uppskattad plats av både boende på området och besökare utifrån. För några år sedan storsatsade ABK på badet då reningsanläggningen moderniserades.

– När det nu var dags att fräscha upp omklädningsrummen ville vi ta ett helhetsgrepp. Vi vill bygga en flexibel lokal som kan locka fler besökare till badet och som samtidigt kan komma fler till godo än bara badgästerna, säger Jonas Rosenberg, kommunikationschef på ABK.


ABK planerar att lokalen kan stå färdig till sommaren 2019. Nybyggnationen är en del i ABK:s långsiktiga arbete med att utveckla området Gamlegården, som också inbegriper lekplats, belysningsprojekt, statliga konstprojekt, solenergi och mycket mer.