Göteborg hyllar sina svenska mästare

Över 200 göteborgare tog SM-guld i sin idrott förra året. Nu ställer Göteborgs Stad till med fest för att fira mästarna.Göteborgs föreningsliv kan stoltsera med många sportsliga bedrifter från 2017. Bland annat åkte sig tjejerna i Göteborgs konståkningsklubb till en seger i synkroniserad konståkning och ryttarna från Alleby Ridklubb red sig till dubbla guld i lag-SM. Dessa och drygt 130 andra SM-vinnare från Göteborg hedras när Göteborgs Stad arrangerar sin årliga SM-vinnarfest den 3 maj.


Årets festligheter samlar allt från bågskyttar och parasportare till cheerleaders och simmare, som alla får motta ett hederspris för sina prestationer i en middags- och prisceremoni. Sammanlagt finns omkring 40 olika föreningar inom 25 olika sporter representerade.

– De här idrottarna kan inte bara stoltsera med sina idrottsliga bedrifter utan de är också viktiga förebilder för Göteborgs barn och unga som är aktiva i en förening eller funderar på att bli det. Deras prestationer har stor betydelse för Göteborgs Stad och inte bara för dem själva, säger Kristina Söderberg från idrotts- och föreningsförvaltningen som ansvarar för evenemanget.