Göran Zachrisson hyllas med stipendium

Golfjournalisten och tv-kommentatorn Göran Zachrisson är en av svensk golfsports främsta ambassadörer. Den 14 maj fyller han 80 år och under golfens förbundsmöteshelg nyligen uppvaktades han av Svenska Golfförbundet och MTG Sport med ett eget stipendium.


Göran Zachrisson-stipendiet är på 20 000 kronor och ska årligen delas ut till två golfjuniorer som vill förkovra sig i golf och dess traditioner på de brittiska öarna.

Syftet är att stimulera fortsatt spel på de internationella golfscenerna. Att uppleva och skaffa kunskap om spel på linksbanor samt att lära känna den historia och kultur som präglar de banor och platser där golfen har sitt ursprung. Stipendiet delas årligen ut till två ungdomar, en flicka och en pojke, med start hösten 2018. Summan är 20 000 kronor vardera. Stipendiaten måste minst fylla 15 år och äldst vara 20 år.


– Göran Zachrisson är en av vår sports allra största profiler och Svenska Golfförbundet tillsammans med MTG Sport ville göra något speciellt i samband med hans 80-årsdag. Eftersom Göran också fått alla utmärkelser man kan få i Golfsverige blev det ett nytt stipendium som binder ihop ungdomar, tävling och traditioner, vilket ligger Göran varmt om hjärtat, säger Svenska Golfförbundets ordförande Maria Möller.


– Jag är stolt, känner mig glad och tacksam och mycket överraskad, sa Göran Zachrisson efter det att han hyllats med filmsekvenser från hans långa karriär samt en stående ovation av gästerna under förbundsmötesmiddagen.