Gällivares nya sporthall satsning på gemenskap

Den nya sporthallen i Gällivare med plats för flera olika verksamheter är nu invigd. Barn och ungdomar från Gällivare Sportklubb sprängde målsnöret påhejade av lokala representanter som deltog i en covid-anpassad invigning som livesändes.


#gällivaresporthall #gällivare
Medlemmar i Gällivare Sportklubb Friidrott sprängde målsnöret under invigningen av den nya sporthallen. Foto: Kent Wingsund, Gällivare kommun

Sporthallen rymmer två hallar under samma tak. En friidrottshall med plats för 585 personer och en idrottshall för upp till 300 personer. Inom arenan finns även en spegelsal och ytor för artistisk gymnastik samt styrka/rörlighet. Det finns även en skumgrop för hoppträning vilket ger Gällivares freeski-åkare bra möjligheter till träning under barmarkssäsong.


– Vi tror att det finns jättestora vinster med att det kommer vara flera olika verksamheter här samtidigt. Hallen är fantastisk och vi ser fram emot att samarbeta med fler föreningar, säger Anna Lyckholm, Gymnastikföreningen Dynamik.

Sporthallen är en energisnål arena byggd i klass Miljöbyggnad Silver. Till exempel styrs energianvändningen i byggnaden automatiskt vilket minskar förbrukningen av el. Hallen kommer även att användas som skolgymnastiksal.


Gällivares kommunalråd som arbetat för att kunna förverkliga denna byggnad var stolta deltagare på invigningen.


– För oss är det jätteviktigt för både föreningslivet med all barn- och ungdomsverksamhet och för skolverksamheten, säger Jeanette Wäppling (V).


Birgitta Larsson (S) menar att hallen även kommer att öka attraktionskraften för Gällivare. Tillsammans med skidanläggningen Dundret och is- och evenemangarenan så har Gällivare mycket att erbjuda.