Fritidsmässa för personer med funktionsnedsättning

Den 21–22 september fylls Arena Satelliten i Sollentuna med aktiviteter och artister på mässan minfritid.nu. En fritidsmässa för personer med funktionsnedsättning där över 40 utställare bjuder på upplevelser och prova-på aktiviteter för att inspirera till en aktivare fritid.Illustration: Parutakupiu

Minfritid.nu är ett regionalt samarbete mellan kommunerna Danderyd, Järfälla, Lidingö, Sollentuna, Stockholm, Täby, Upplands-Bro och Upplands Väsby. Inträdet är gratis.


Sammanlagt är det åtta kommuner och över olika 40 utställare som bjuder på upplevelser och prova-på-aktiviteter. Exempel på aktiviteter som erbjuds är sång, dans, datorspel, hantverk och pyssel.


För de som vill testa en sport finns det en hel idrottshall full med möjligheter. Här kan den intresserade prova på bland annat tennis, badminton eller kasta boccia. Det finns även mer anpassade sporter så som armcykling, spinncykling och showdown (pingis för synskadade).

På scenen uppträder en lång rad artister och mässan avslutas med innebandyturnering och danskväll.


– Vi är mycket stolta över att få vara värdar för fritidsmässan. Vi satsar stort på verksamhet för personer med funktionsnedsättning, så det känns extra bra att manifestera det med en mässa som samlar människor från hela Stockholm, säger Magnus Ramstrand (KD) ordförande i kultur- och fritidsnämnden i Sollentuna.


Mässan min fritid.nu har genomförts sedan 2011 och hålls vartannat år i norrort och vartannat år i söderort.