Fler bastuflottar i Stockholm

Centerpartiet vill göra Stockholm till en roligare vinterstad. Genom att utnyttja närheten till vatten och angöra bastuflottar kan fler njuta av uppfriskande bastubad i februarikylan. – Titt som tätt bubblar det upp medborgarförslag om bastuföreningar i Stockholm, och vi tycker det är jättekul. Staden borde bli bättre på att ta tillvara på badplatser vintertid och göra Stockholm roligare även i februarislask. De stockholmare som är seriösa med att starta bastuföreningar ska såklart uppmuntras och vi vill hjälpa dem uppföra sin egna bastuflotte, säger Karin Ernlund (C), gruppledare.


– Vi har tittat på några ställen där det skulle passa fint med en bastu. Vissa platser är kommunala bad, medan andra är ställen där det finns medborgarförslag eller där vi vill uppföra citybad, säger Karin Ernlund till Stockholm Direkt.


Inspirationen har varit Tanto bastuföreningen, som föddes ur ett medborgarförslag från 2015. Staden betalade för Tanto bastuförenings bastuflotte, medan föreningen står för skötsel och drift själva. I dag är föreningen så pass uppskattad att de tvingats stänga medlemsansökan så efterfrågan på fler bastuflottar finns.

Senaste inlägg

Visa alla

Bakläxa för planer på att stänga friluftsbad

Som tidigare berättat här har Helsingborg stora planer på att förändra stadsdelen Drottninghög. Men när planerna, som innehåller en permanent stängning av områdets friluftsbad, blev kända möttes de av

  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon

© 2021 fritid & park i Sverige förlag AB. All rights reserved.