Fira Världssnödagen på söndag

På söndag är det Världssnödagen. World Snow Day är en del i FIS, Internationella Skidförbundets, kampanj ”Bring children to the snow” som vill ge så många som barn som möjligt chansen att uppleva glädjen med snö.– Vi hoppas att så många som möjligt tar chansen att ge sig ut för att uppleva allt det roliga som går att göra på snö, oavsett om man vill gå en promenad, åka pulka, längdskidor, testa hopp och rail i en park eller åka i backen, säger Charlotta Bürger Hyllienmark, verksamhetsansvarig för Alla på snö på Svenska Skidförbundet.


Det är sjunde året som World Snow Day firas i Sverige och runt om i världen. Förra året deltog över 300 000 personer i 35 länder. Totalt arrangerades över 400 evenemang där besökare kunde testa olika snöaktiviteter.


– Vi vet att det kommer arrangeras massor av olika aktiviteter runt om i Sverige just den dagen, så det är bara att hålla utkik i lokalpressen för att se vart firandet kommer ske där du befinner dig, tipsar Charlotta.

Svenska Skidförbundets officiella firande kommer i år att ske på Stockholm stadion i samarbete med Stockholms stad. Där bjuds det på längdåkning, för stora som små. För de mindre barnen finns ”Barnens Vasalopp”, där alla som deltar får en fin medalj och ett diplom. För de som inte har åkt så mycket skidor eller behöver tips finns även Baui’s skidskola. Barnen behöver inte ha egna skidor eftersom det finns att låna. Dessutom kommer det finnas massor av roliga kringaktiviteter där det går att vinna fina priser.


Läs mer på www.allapasno.nu