Finalister utsedda till Träffpunkt Idrott-priset

Träffpunkt Idrott-priset, som instiftades 2018, uppmärksammar innovationer i Sverige och Norden för att driva utvecklingen framåt inom idrott, fritid, hälsa och bad. Nu har årets jury valt ut tre finalister samt utsett ett heders­omnämnande. Vinnaren presenteras under festliga former på Träffpunkt Idrott 17–19 mars på Svenska Mässan i Göteborg. Nedan presenterad de tre finalisterna, utan inbördes ordning, samt mottagaren av hedersomnämnandet.


#träffpunktidrott #träffpunktidrottpriset #hydrohex #hydrohextouch

Hydrohex Ltd. med Hydrohex Touch – den första virtuella tränings­stationen för vattenträning. Produkten består av en 24’’ vattentät pekskärm, utrustad med ställning och integrerad träningsapplikation.


Motivering till nominering: Ett flexibelt och kostnadseffektivt sätt för bad att erbjuda vatten­träning som alltid kan vara tillgängligt. Individanpassad träning och främjande av fysisk aktivitet på ett enkelt och innovativt sätt.


#träffpunktidrott #träffpunktidrottpriset #sandmaster #hexagone #buky

Sandmaster och Hexagone med roboten BUKY för skötsel av konstgräs. BUKY är en miljövänlig, batteridriven och själv­gående robot som effektivt och tyst tar hand om konstgräsplanen.


Motivering till nominering: Ett kostnads- och tidseffektivt sätt att sköta konstgräs på ett hållbart sätt. Brett användningsområde, då den kan nyttjas både inom­hus, utomhus, på större och mindre arenor/planer.


#träffpunktidrott #träffpunktidrottpriset #hockeypractice #ast #ice4you

HockeyPractice/AST med ICE4YOU – en mobil konstfrusen isbana, 6x12 m, med sarg som ryms på en släpvagn och monteras/demonteras på några timmar.


Motivering till nominering: För att man förenklat och hittat en lösning för fler att kunna prova på och utöva aktiviteter på is. Enkelheten, flexibiliteten och mobiliteten gör det möjligt att möta målgrupper som annars inte nås.


#träffpunktidrott #träffpunktidrottpriset #malmsten #malmstengoldpro

Hedersomnämnande: Malmsten Gold PRO. En vågdämpande tävlings­lina tillverkad utifrån ett hållbarhets­perspektiv. Svensk­tillverkad och den första robotmonterade linan i världen.


Juryns motivering: För ständig utveckling av en befintlig produkt med ett högt hållbarhetstänk, och produktion på ett modernt och innovativt sätt.