Fantastisk sommar för Ullevi

Sommaren har inte bara bjudit på fantastiskt väder, även Ullevi i Göteborg har haft en strålande säsong. Nästan en halv miljon besökare kom till den 60-årsjubilerande arenan i sommar. Besökare som spenderade över 650 miljoner kronor på bland annat restauranger och hotell i staden.


Över 50 000 besökare kom till Ullevi för att se Sveriges matcher i VM på storbild. Foto: Got Event

Lite extra roligt är det att svenska fotbollslandslagen lockat 100 000 besökare till Ullevi och Gamla Ullevi i sommar. Till herrarnas träningsmatch på Ullevi mellan Sverige och Peru kom drygt 32 000 besökare. Storbildsvisningarna av Sveriges VM-matcher blev en stor succé och lockade en aldrig skådad blandning av besökare till arenan. Över 50 000 besökare från hela Göteborg fick möjlighet att uppleva stämningen helt gratis. På Gamla Ullevi spelades två damlandskamper med nästan 15 000 besökare.


– Jag vill gärna lyfta fram storbildsvisningarna av Sveriges VM-matcher på Ullevi. Arenorna är fantastiska mötesplatser och blir extra levande när representanter från hela Göteborg kommer på besök, säger Got Events styrelseordförande Bettan Andersson (V).

På Ullevi genomfördes i år sex konserter med en total publiksiffra på över 300 000 besökare. Först ut var två dagar med Summerburst följt av Foo Fighters, två spelningar med Ed Sheeran och som avslutning Guns N´Roses rekordspelning med 64 289 besökare.


Sommarens konserter på Ullevi genererade över 650 miljoner kronor i turistekonomiska intäkter. Det är så mycket pengar som turisterna spenderar på bland annat boende och restaurangbesök i samband med sitt evenemangsbesök i Göteborg.

Förra året genererade Got Events verksamhet totalt 1,5 miljarder kronor i turistekonomisk omsättning. Evenemang är med andra ord viktiga för staden och regionen, både vad det gäller intäkter och i förlängningen arbetstillfällen.


– Ullevi står alltså nästan för hälften av Got Events totala turistekonomiska intäkter. Det visar att arenan ännu efter 60 år fortfarande står sig och är viktig för Göteborg, säger Got Events vd Lotta Nibell.

Ullevi i siffror:

  • 2 600 evenemang sedan 1958.

  • 26,5 miljoner besökare sedan 1958.

  • 81 stora konserter sedan 1982.

  • 1 fullsatt konsert genererar cirka 100 miljoner kronor i turistekonomisk omsättning.

  • 90 procent av besökarna är mycket nöjda eller nöjda med sitt besök på arenan.