​Starkt evenemangsår i Göteborg

Förra året genomförde Göteborgs Stads evenemangs- och arenabolag, Got Event, 388 evenemang och lockade nästan 1,6 miljoner besökare till stadens arenor. Den turistekonomiska omsättningen blev cirka 1 miljard kronor.


#gotevent #scandinavium #ullevi #evenemang
Scandinavium hade en hög beläggning under 2019 och står tillsammans med Ullevi för över 60 procent av besökarna till Got Events evenemang. Foto: Jorma Valkonen

– Jag är nöjd med verksamhetsåret. Vi har haft en stor bredd i evenemangsutbudet och både evenemangen och evenemangsbesökarna har blivit fler. Vi har även lyckats öka vår egenfinansiering och kan lämna tillbaka nästan 28 miljoner kronor till vår ägare, säger Got Events vd Lotta Nibell.

Ullevi och Scandinavium är motorerna i bolagets arenapark och står tillsammans för över 60 procent av evenemangsbesökarna. Scandinavium hade en hög beläggning, mycket på grund av att Lisebergshallen försvunnit, medan Ullevi hade något färre konserter jämfört med 2018. Valhallabadet behåller sin position som Göteborgs mest besökta simhall och välkomnade över en halv miljon badgäster.


– Stadens ambition med arena- och evenemangsverksamheten är att erbjuda göteborgaren ett varierat evenemangsutbud och det tycker jag bolaget lyckats väldigt bra med. Världsartister i kombination med hemmalag i flera sporter blir en bra mix som attraherar både långväga turister och besökare från närområdet, säger Got Events styrelseordförande, Mats Ahdrian (KD).