Europas bästa Beachvolley herrar till Göteborg

För andra året i följd kommer Europatouren i beachvolley för herrar till Sverige. 29 mars–1 april står Göteborg Beachvolley Club som arrangör för CEV Satellite Göteborg i Beach Center, världens största beachvolleyhall.När Europeiska Volleybollförbundet (CEV) offentliggjorde beachvolleykalendern för 2018 stod det klart att Sverige för tredje gången tilldelats en Europatourtävling, en så kallad CEV Beach Volleyball Satellite.


– Vi är glada och stolta att Europeiska Volleybollförbundet återigen tilldelar Sverige en beachvolleytävling av den här digniteten. Det här är ett bra tillfälle för de svenska spelarna att utmana Europaeliten på hemmaplan, säger Bengt Wicksell, Svensk volleybolls generalsekreterare.


Det här blir andra året i följd som CEV Satellite Göteborg arrangeras. Förra årets upplaga gick till historien som den första Europatourtävlingen i beachvolley någonsin på svensk mark.


– Att vi fortsätter få tävlingar på den här nivån till Göteborg är en viktig del i vår elitsatsning. Vi förväntar oss några av Europas bästa herrlag på plats. Tävlingen öppnar också dörren till den internationella beachvolleyscenen både för de svenska spelarna och för en bredare svensk publik, säger Anders Nordahl, marknads- och medieansvarig, Göteborg Beachvolley Club.

Beach Center som är världens största beachvolleyhall har 16 banor inomhus och 6 banor utomhus. 16 herrlag deltar i huvudtävlingen och 16 herrlag i kvalet.