En vecka i hälsans tecken

Lagom efter alla nyårslöften bjuder Göteborg in till Hälsoveckan, då simhallar, ishallar, gym och motionscentrum erbjuder över 120 gratis aktiviteter. Göteborgarna kan prova på fartfyllda danspass, testa sjöjungfrusim, svänga loss på isdisco, få tips på gymövningar, gå på föreläsningar om hälsa och välmående, delta i sagoyoga eller köra hinderbana i simbassängen. 


Göteborgs hälsovecka bjuder på ett varierat program med både föreläsningar och aktiviteter, bland annat isdisco.

Hälsoveckan i Göteborg äger rum den 21–27 januari med ett varierat program.


– Hälsoveckan är öppen för alla men vi vill ge ett extra varmt välkomnande till de som idag inte är så aktiva. Vi har utformat programmet med ambitionen att det ska vara lätt och kul att delta även för de som inte är så vana vid att träna, berättar Malin Larsson, samordnare för friskvård.

Stillasittande barn och unga är något som oroar många och därför ordnas särskilda ungdomskvällar på Angered Arena och Geråshallen.

– Under kvällarna pratar vi om mat, träning, stress och hur små förändringar i vår livsstil kan ge mer energi. Vi avslutar med ett lättare träningspass. Vi har också speciella tider på gymmen då ungdomar kan komma och träffa våra instruktörer för att få hjälp att komma igång med träningen, berättar Frida Ekström på Geråshallen. 

Hela programmet och mer information om Hälsoveckan finns på goteborg.se/halsoveckan