Permanent bana för discgolf öppnar i Bergshamra

Efter att tidigare ha erbjudit tillfälliga lösningar öppnar Solna stad nu en permanent bana för discgolf i Bergshamra. Banan är anpassad för nybörjare och passar både barn och vuxna.


#bergshamradiscgolfpark #discgolfpark #discgolf #bergshamra #solna
Den nya, permanenta discgolfbanan i Solna har sex hål på 30–50 meter. Banan är nybörjarvänlig och tydliga skyltar visar hur spelet går till. Bild: Solna stad

Discgolf (ibland även kallad frisbeegolf) är en sport som växer och blir alltmer populär hos både barn och vuxna. Tidigare har Solna stad erbjudit tillfälliga discgolfbanor men nu öppnas en permanent bana i Bergshamra.

– Fler barn och vuxna får nu möjlighet att testa en rolig utomhusaktivitet, som dessutom är möjlig att göra med gott avstånd till varandra, säger Peter Edholm, kultur- och fritidsnämndens ordförande, Solna stad.

Principen i discgolf är densamma som i traditionell golf, men istället för bollar och klubbor används en vanlig frisbee eller en så kallad disc. ”Hålen” är en fast monterad metallkorg med kedjor. Både utkast och målkorgar är tydligt markerade längs banan.


Den nya discgolfbanan i Bergshamra är nybörjarvänlig och har sex hål med längder på mellan 30 och 50 meter. Banan är öppen dygnet runt och att spela hela banan tar cirka tjugo minuter. Den 17 augusti står banan klar för spel.