Designa din egen grävmaskin

Nu kan du både köpa din grävmaskin på nätet och designa den så som du vill ha den. Det är företaget Maskino som blir först i landet med att introducera denna tjänst.


– Vi tror att marknaden är mogen för den här typen av internethandel, säger Michael Wiberg, säljare och platschef på Maskinos Göteborgskontor.

Många känner kanske till Maskino under dess tidigare namn Minimaskiner.

– I och med att ägaren Göran Lyngstad kom tillbaka i företaget i rollen som vd för några år sedan har det hänt en massa i företaget. Förutom namnbytet till Maskino har vi gått från att sälja många olika märken till att helt koncentrera oss på Kubota, berättar Michael Wiberg, säljare och platschef för Göteborgskontoret.

Företaget har huvudkontor i Munkedal och filialer i Stockholm och Göteborg. Men Maskino har också ett brett återförsäljarnät och servicepartner spridda över hela landet.


Trots att företaget ”bara” har drygt femton anställda så är Kubota störst i Sverige på mindre grävmaskiner upp till tio ton.

– Det har varit bra att kunna koncentrera sig och vara proffs på ett märke. Men det förutsätter också att vi är på tårna, säger Michael Wiberg.


Den nya internettjänsten är ett sätt att placera sig i framkant.


– Man ska kunna sitta hemma och designa sin maskin, precis som man i många år kunnat göra när man köper bil. Trenden är ju att man leasar, inte köper, och det kan kunden fortfarande göra även om han eller hon handlar på nätet, säger Michael Wiberg.