Dans och simning i oväntat partnerskap

Vansbrosimningen och Svenska Dansbandsveckan, två av världens största evenemang inom sina respektive genrer, har inlett ett samarbete. Det hela inleds med att Dansbandsveckan finns på plats under Vansbrosimningen i sommar och erbjuder besökarna att bjuda upp till dans på en dansbana. När det sedan är dags för Dansbandsveckan bjuder Vansbrosimningen in till sin nya utmaning Dansbandssimningen i Malung.


– Vi tycker att det här är ett spännande samarbete som vi nu inleder. Det gäller att hitta nya vägar för att attrahera nya simmare till Vansbrosimningen och vi vet att många besökare under Dansbandsveckan är aktiva motionärer som gärna antar olika utmaningar, säger Jan Palander, generalsekreterare Vansbrosimningen.


Med knappt fem mil mellan Vansbro och Malung har steget till samarbete inte varit långt borta. Parterna ser samarbetet som långsiktigt för att stärka samverkan i regionen och hitta nya målgrupper till sina respektive evenemangen. Man har redan identifierat flera möjliga samarbetsområden, till exempel infrastruktur, tält, sanitära frågor och camping.


– När vi började diskutera att inleda ett samarbete med Vansbrosimningen kände vi från Dansbandsveckan att det här var något helt nytt och spännande för Sverige. Ett samarbete mellan ett sport- och ett nöjesarrangemang. Vi ser möjligheten att få fler besökare och vi vill genom samarbetet vara det naturliga nöjesalternativet för den som simmar Vansbrosimningen, säger Lars Bälter, marknadsansvarig Svenska Dansbandsveckan.


Dansbandsveckan och Vansbrosimningen kommer även att ha en gemensam monter på Nordens största husvagnsmässa i Jönköping i september för att marknadsföra och sälja sina olika arrangemang.