Chilla – utemöbler i certifierat trä

Chilla från Lappset är en möbelgrupp för möten och häng på skolgården, torget eller i parken. Chilla erbjuder även en USB-port för den som behöver ladda sin mobil, dator eller surfplatta.


Möbelgruppen Chilla är designad av Måns H Sjöstedt/Yellon.

Chilla är Lappsets senaste produkt för utomhusmiljöer och designad av Måns H Sjöstedt/Yellon. Möbelgruppen består av tre moduler – gradäng, soffa och däck – som antingen kan kombineras till olika formationer eller placeras var för sig. På så vis kan produkterna anpassas efter omgivningen, oavsett om utomhusytan är generös eller begränsad. Som tillbehör finns en USB-port med anslutning för två USB-enheter för laddning av exempelvis mobil eller surfplatta.


– Det blir allt vanligare att möbler i det offentliga rummet förses med integrerad USB-laddare för att anpassas till en digital värld – samtidigt som ribban sänks för människor att faktiskt vistas utomhus, säger Katja Skånér, vd på Lappset. En annan viktig aspekt med den här möbelgruppen är just att den kan anpassas efter utrymme, vilket är viktigt inte minst i storstäderna där park- och lekytor tyvärr blir alltmer begränsade.


Träet i möbelgruppen kommer från certifierade skogar vars trädbestånd förnyas på naturlig väg. Trädetaljerna levereras i linoljeimpregnerad furu eller oljad Jatoba. Den norrländska furan är ett miljövänligt, inhemskt och miljöcertifierat träslag som växer långsamt vilket gör det extra tåligt och därmed ett exemplariskt material för utomhusprodukter. Den brasilianska Jatoban är ett mörkbrunt, vackert och slitstarkt träslag som är mycket motståndskraftigt mot röta. Med åren får Jatoba en vacker silvergrå färg.