Cheerleading och gymnastik får egen plats i Haninge

En ny specialhall för gymnastik och cheerleading invigs nu i Handen i Haninge kommun. Hallen är toppmodernt utrustad med tre landningsgropar som kan fällas upp ur golvet, nedsänkbart golv och trampolinbana.


Cheerleadinglaget Power Cheer Eagles från Haninge Power Cheer & Dance blev svenska mästarna 2007. Foto: Jari Sinnkonen (CC BY-SA 3.0)

Vikingahallen är en av totalt fyra sporthallar som Haninge kommun bygger under 2018. Gymnastik är en av de större sporterna i Sverige och att Haninge nu får en hall som anpassas efter dessa idrotter är viktigt för kommunen säger Maria Lindeberg, chef för Kultur- och fritidsförvaltningen.


– Vi har många idrottsutövare i Haninge och vi vill kunna erbjuda fler tider för idrotter och därför är det viktigt att vi bygger nya hallar. Att Vikingahallen är specialanpassad efter en idrott som gymnastik och cheerleading som traditionellt lockar många tjejer är också mycket glädjande eftersom vi vill skapa ett brett utbud som lockar många, säger Maria Lindeberg.

Vendelsö Gymnastikförening välkomnar den nya hallen och är glada för det täta samarbetet med kommunen.


– Att vi som förening fick komma in i ett tidigt skede i planeringen av byggnationen har varit avgörande för att redskap och utrymmen anpassats efter verksamhetens behov, säger Henrik Eller, tränare och ansvarig för redskap i Vendelsö Gymnastikförening.

Lars Nordqvist som är ordförande för Vendelsö Gymnastikförening ser hallen som ett viktigt led i föreningens arbete:


– Den nya hallen hjälper oss att nå våra mål som är att alla som vill ska få möjlighet att utöva gymnastik och kunna ta del av den rörelseglädje och gemenskap som vi i Vendelsö Gymnastikförening värnar så mycket om.