Caroline Lundholm ny verksamhetschef på Sofiero

Caroline Lundholm blir ny verksamhetschef för Sofiero slott och slottsträdgård nästa år. I dag är hon enhetschef i Malmö stad med ansvar för bland annat Malmö Folkets park, Torup slott och slottspark och Slottsträdgården i Malmö.


Caroline Lundholm framför Sofiero slott och slottsträdgård som hon blir verksamhetschef för nästa år.
Caroline Lundholm ser fram emot att tillträda som verksamhetschef för Sofiero slott och slottsträdgård nästa år och tillsammans med sina blivande medarbetare påbörja en framtidsresa för Sofiero. Foto (montage): Sofiero slott och slottsträdgård

Caroline Lundholm tillträder tjänsten som verksamhetschef för Sofiero slott och slottsträdgård den 1 april 2022. Innan hon blev enhetschef i Malmö stad med ansvar för ett antal av stadens besöksanläggningar grundade hon och var verksamhetschef för Stapelbädden i Malmö, en inkubator för projekt inom de kreativa näringarna. Hon har även arbetat som producent i det fria kulturlivet.


– Det känns verkligen helt fantastiskt att jag fått förtroendet att tillsammans med Sofieros kunniga och engagerade personal utveckla den här otroligt vackra platsen. Två av mina största drivkrafter är dels utvecklingsfrågor, dels frågor om delaktighet, alltså hur man kan skapa kraft och ännu starkare framåtrörelse genom en större och mer genuin delaktighet bland de som ingår i ett projekt. På något sätt känns det också som att allt det jag gjort tidigare, både vad gäller mina universitetsutbildningar och mina olika chefspositioner, har lett fram till just den här tjänsten!, säger Caroline Lundholm i ett pressmeddelande.