Camping vann drömlekplats

Kompans tävling ”Hur ser din drömlekplats ut?” lockade Johannesvik Campings ägare Ingvar Klevekil. Bidraget blev en vinst och nu finns en helt ny lekplats på campingen.


Johannesvik Campings vann sin drömlekplats som har aktiviteter för både små och stora barn. Foto: Kompan Sverige

Johannesvik Camping har funnits sedan 1957 och är ett familjeägt företag. Nya trender i campingvärlden gjorde att ägarna började fundera på att förnya platsen. Den traditionella gästen har andra krav idag och vill inte bara ta det lugnt på semestern utan också vara aktiv. Och det är något som campingens ägare har tagit fasta på.


– Det ska finnas aktiviteter för både barn och vuxna, säger Ingvar Klevekil som är en av ägarna till campingen.


Lekytan på campingen är indelad i två områden. En yta för de mindre barnen med gungor och lekutrustning för barn mellan 1och 4 år. På den större ytan finns mer utmanande lek för de större barnen med temalek i form av ett piratskepp och ett slott samt ett åtta meter högt klätternät. Runt campingen finns ett motionsspår för alla vuxna.

– Tanken är att föräldrar ska kunna se sina barn från sin campingplats och känna sig trygga. Om barnen trivs så trivs alla, även föräldrarna. Det är ett motto för campingen, säger Ingvar Klevekil.


Ägarna kan redan nu se på beläggningen att det är fler familjer som söker sig till campingen. Familjerna vill ha platser nära lekplatsen, vilket har varit syftet med drömlekplatsen.