Brunstorpsbadet håller nu tätt

Förbättringsarbetena gav resultat och klassiska Brunstorpsbadet i Huskvarna kommer att kunna öppna till sommaren.


Brunstorpsbadet i Huskvarna håller nu tätt. Foto: Mikael Nyander

Förra vintern konstaterades det att Brunstorpsbadet läckte stora mängder vatten, uppemot tio kubikmeter per dygn. Trots ett intensivt arbete kunde läckan aldrig hittas. Kommunen beslutade därför att stänga badet tillfälligt. I höst och vinter har förbättringsarbeten gjorts och insatserna har gett önskad effekt. Bassängerna håller tätt och efter vissa avslutande mark- och återställningsarbeten kommer anläggningen att öppna igen.


– Detta har ju blivit lite av en långbänk, men det har inte varit helt enkelt att lösa, säger Mona Forsberg (S), kommunalråd.


Brunstorpsbadet kommer att öppna den 11 juni. De första två veckorna kommer Jönköpings simsällskap att använda bassängerna för träning, simundervisning och skolbesök.


– Direkt efter midsommar, måndagen den 25 juni, slår vi upp portarna för allmänheten, säger Martin Gårlin, avdelningschef på kultur- och fritidsförvaltningen.

Senaste inlägg

Visa alla

Bakläxa för planer på att stänga friluftsbad

Som tidigare berättat här har Helsingborg stora planer på att förändra stadsdelen Drottninghög. Men när planerna, som innehåller en permanent stängning av områdets friluftsbad, blev kända möttes de av

  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon

© 2021 fritid & park i Sverige förlag AB. All rights reserved.