Bouleeliten intar Jönköping nästa år

I juli nästa år intar den svenska bouleeliten Jönköping när Boule-SM går av stapeln. Tävlingarna kommer att äga rum på olika platser i centrala Jönköping under sex intensiva dagar.


160 boulebanor kommer att stå redo till Boule-SM i Jönköping nästa år. Foto: Jürgen Sieber, Pixabay

Jönköpings centrala läge och hotellkapacitet gjorde att staden valdes ut som lämplig arena för att arrangera Boule-SM 12–18 juli 2020. 12 000 kvadratmeter kommer att fyllas med grus och göras i ordning till spelplan och cirka 160 banor kommer att stå redo för de omkring 1500 deltagarna.

– Vi ser fram emot ett bra samarbete och att komma till Jönköping. Vi hoppas också kunna locka nya deltagare till Boule-SM, säger Pontus Thuresson, Svenska Bouleförbundet. 

Boule-SM avgörs i sex olika discipliner och olika tävlingsklasser, såsom yngre junior för de yngsta under 15 år till veteran 65 för de äldsta. Det kommer att spelas ungefär 5000 boulematcher och delas ut 248 medaljer.

– Vi är stolta och glada över att Svenska Bouleförbundet har valt att arrangera Boule-SM i Jönköping. Det är en typ av mästerskap som vi tidigare inte haft här och det stärker ytterligare bilden av Jönköping som en idrottskommun och eventstad, säger Marcus Axelsson, vd Destination Jönköping.

Boule-SM 2020 är ett samarbete mellan Destination Jönköping och Svenska Bouleförbundet.