Boule och golf är friskvård

Friskvårdsbidraget är ett årligt bidrag som arbetsgivare kan ge till sina anställda utan att beskattas. Bland de aktiviteter som Skatteverket godkänner för friskvårdsbidraget finns nu även enklare golf och ett parti boule.– Det är ju skönt att Skatteverket plockar in boulen i friskvården, säger Björn Ivarsson, f.d. elitspelare och anställd på Boulebar. Boule är ju både en grym tävlingssport och ett oslagbart sätt att umgås. Alla får och kan vara med, eftersom varken ålder eller fysisk styrka spelar någon roll.


Samtidigt jublar Golfsverige över att Högsta Förvaltningsdomstolen fastställt Skatterättsnämndens förhandsbesked och därmed sagt ja till att enklare form av golf, på driving range och pay & play-banor, är berättigat till friskvårdsavdrag.

– Domen är ett historiskt beslut och innebär en delseger och ett erkännande i en väldigt lång kamp för att inkludera golf i friskvårdsbidraget, säger Gunnar Håkansson, generalsekreterare på Svenska Golfförbundet. Golf bidrar till folkhälsan och passar människor i alla åldrar som vill ägna sig åt en social och lågintensiv idrott i fantastisk miljö. På sikt hoppas vi att beslutet ska leda till att ännu fler tar chansen att prova på vår idrott.