Bordtennisen satsar på Karlskrona som evenemangsstad

Svenska Bordtennisförbundet och Karlskrona kommun har knutit ett treårigt samarbetsavtal som börjar gälla direkt. Det innebär att ett flertal större bordtennisarrangemang kommer att hållas i Karlskrona 2021–2023, bland annat landslagens uppladdning inför OS.

Svenska Bordtennisförbundet och Karlskrona kommun har knutit ett treårigt samarbetsavtal.
I Karlskrona finns goda möjligheter och erfarenhet av att vara värd för stora bordtennisarrangemang. Dessutom är det en vacker stad, byggd på 33 öar mitt i skärgården. Foto: Visit Karlskrona/HeliAir

Det nya samarbetsavtalet startar med omedelbar verkan och ett av de första arrangemangen som Svenska Bordtennisförbundet lägger i Karlskrona är ett träningsläger för dam- och herrlandslagen i början av juli. Det blir den slutliga uppladdningen inför OS i Tokyo i sommar.


Hos förbundet är tongångarna mycket positiva kring samarbetsavtalet.


– Karlskrona som evenemangsstad har ett flertal fördelar. Arenan är fantastisk med ett perfekt läge. Det finns en enorm kunskap men också ett spännande och kreativt nytänkande i den lokala föreningen Lyckeby BTK. Jag ser verkligen fram emot möjligheterna i detta nya samarbete med Karlskrona och Lyckeby BTK. Kombinationen evenemang och sociala aktiviteter med idrotten som katalysator är en win-win situation där vi prickar in samtliga av våra kärnvärden, hållbarhet, synlighet och tillväxt, säger Petra Sörling, ordförande i Svenska Bordtennisförbundet.

Utöver träningslägret kommer Svenska Bordtennisförbundet att arrangera ett flertal större tävlingar i Karlskrona under de tre åren: Sweden Tour, Senior-SM, Veteran-SM samt eventuellt ett antal andra evenemang.


– Vi har stor erfarenhet av att hålla i den här typen av större arrangemang och Karlskrona är med sin närhet till allt, arena, restauranger och härlig miljö ett perfekt läge för den här typen av arrangemang, säger Jörgen Kjellson, ordförande i Lyckeby bordtennisklubb.