BonnierHoops – kultur och basket på samma planhalva

För andra året i rad arrangeras BonnierHoops i Biskopsgården i Göteborg. BonnierHoops är streetbasketplanen där basket och kultur delar planhalva.


Under BonnierHoops samsas läsning och skrivande med basket. Bilder: Peggy och Marco Lachmann-Anke, Pixabay

BonnierHoops håller öppet hela sommaren och fungerar som en samlingsplats för barn och unga i området. Man vill också inspirera ungdomar till läsning genom att utmana och utveckla det skrivna ordet. När stadsdelen fick frågan om att köra BonnierHoops ytterligare ett sommarlov var svaret ett självklart ja.


– Enligt polisen hade vi en av de lugnaste somrarna någonsin förra året här i Biskopsgården. Och vi är övertygade om att det hängde ihop med just satsningen på BonnierHoops. Här har de unga ett ställe att gå till, spela basket, läsa böcker, träffa kompisar och samtidigt ha vuxna runt sig fram till sent på kvällen, säger Sergio Garay, stadsdelsdirektör på Västra Hisingen.

BonnierHoops handlar om att mötas och bygga relationer. Med lokala föreningar på plats får ungdomarna möjlighet att testa på olika aktiviteter och lära känna de som verkar i området. En viktig del är att polisen regelbundet deltar under sommaren och precis som förra året kommer polisen att spela basket med ungdomarna. Dessutom arrangeras en mängd olika aktiviteter främst riktade till barn och unga, så som basketturneringar, läsning i bokloungen, pyssel, dans, workshops i spoken word, poesi, hip hop och mycket mer.


BonnierHoops kickar igång den 19 juni och håller öppet till och med den 17 augusti. På invigningsdagen arrangeras streetbaskettävlingen 3x3 där ungdomarna får möjlighet att spela basket med bland annat polis och författare.