Bibliotek söker läsare på sportbar

Genom att satsa på en sportläsecirkel med samtal utifrån sportbiografier hoppas biblioteken i Halmstad nå nya målgrupper; de som kanske inte vanligtvis rör sig så mycket på bibliotek eller tänker att de kan gå med i en läsecirkel.


Träffarna sker i en sportbar och satsningen sker i samarbete med Sisu idrottsutbildarna och O´Learys Halmstad. Under tre torsdagar ska gruppen prata om psykisk ohälsa och fotbollens mörka sidor, manligt och kvinnligt i idrottsvärlden och fotboll som ett perfekt integrationsverktyg.

Samtalen utgår från böckerna ”I skuggan av San Siro: från proffsdröm till mardröm” av Martin Bengtsson, ”Känner ni vibbarna? Fotbollen och det nya Sverige” av Erik Niva samt ”Alltid lite till om att slåss för sitt liv” av Frida Wallberg.


– Vi jobbar ständigt för att främja läsning och läsintresse. Detta blir ett test för att se om vi kan nå ut till nya målgrupper med våra läsecirklar genom nya samarbetspartners, säger Annika Stattin, bibliotekarie.


– Att välja en sportbar kändes aktuellt eftersom vi jobbar mycket med sport och läsning som förenande tema nu under våren. Genom sporten kan vi nå nya läsare.