Beachvolley på Tylösand slår rekord

Idag lördag drar BeachvolleyFesten på Tylösand igång och rekordmånga utklädda beachvolleyspelare intar stranden.Under BeachvolleyFesten fylls stranden med uppemot tusen beachvolleyspelare, DJ's, livemusik och närmare 8000 besökare. Turneringen är öppen för såväl nybörjare som vana spelare, men fokus denna dag är att ha roligt. Priser delas ut för bland annat bästa utklädnad, hejaklack och lagdans.


BechvolleyFesten är en del av SummerSmash festival som arrangeras av BeachTravels under sommaren i Tylösand. Det är gratis inträde för besökare.


– Konceptet för BeachvolleyFesten kommer från Manhattan Beach i Kalifornien, där maskeradturneringen ”Manhattan 6-man” har varit en megasuccé sedan mitten av 1970-talet. Vi ville skapa samma magiska atmosfär här i Sverige som i Kalifornien och de första två åren har varit jättesuccéer, berättar Rasmus Jonsson, vd på arrangerande företaget BeachTravels.

Alla är välkomna att deltaga. Inga förkunskaper behövs, allt som krävs är att samla ihop fem vänner så är ni redo för att delta i tävlingen. Glöm dock inte utklädnaden!


– Vi vill att alla ska kunna uppleva den känslan man får när man kommer över sanddynorna på Tylösand, blickar ut över stranden och får se tusentals utklädda människor som skrattar och har roligt. Det är surrealistiskt, och detta kombinerat med beachvolleybollen skapar magi, säger Rasmus Jonsson.

Detta är tredje året BeachvolleyFesten går av stapeln, och antal deltagare har dubblerats varje år.