Barnens växthus bjuder på kultur och natur

Lördag 31 augusti invigs Barnens växthus i Trädgårdsföreningen i Göteborg. Under september kommer det att bjudas på ett fullspäckat program för att hylla alla barns rättighet till att leka, läsa och växa.


Trädgårdsföreningens växthus förvandlas till Barnens växthus under september i ett samarbete med Göteborgs park-, natur- och kulturförvaltningar. Foto: W. Bulach (CC BY-SA 4.0)

Växthuset i Trädgårdsföreningen förvandlas under september till en spännande aktivitetsarena för barn, när park- och naturförvaltningen och kulturförvaltningen lyfter in delar av sina verksamheter i växthuset och erbjuder ett inspirerande och fantasifullt program.


– Att bidra till en god start i livet och att barn får vara delaktiga är ett gemensamt uppdrag för alla förvaltningar i Göteborgs Stad. När vi samarbetar kan vi göra något alldeles extra bra och intressant, säger Carina Krantz Rönnqvist, enhetschef på Trädgårdsföreningen.

Barnens växthus vill bjuda in till sagostunder, teater, lek och dans. Naturen och dess invånare har också ett stort fokus i Barnens växthus där du bland annat kan träffa en biolog, trädgårdsmästare eller djurvårdare som berättar om sitt yrke och visar vad de jobbar med.


Under september blir det också workshops av olika slag, barnguidningar med nya perspektiv, sagoyoga och högläsning av olika böcker. Folkbiblioteken i Göteborg arrangerar bland annat ett pop-up-barnbibliotek i växthuset där man förutom att låna böcker kan fixa sitt första lånekort.


– Det känns fantastisk att kunna erbjuda en så stor mängd gratisaktiviteter till barn i Göteborg! På förmiddagarna erbjuder vi bokade skolprogram och på eftermiddagarna och lördagar är det öppet för alla. Nästan varje dag hela september har unika programpunkter, alltifrån att städa kanalen till att snickra fågelholkar och att dansa en bok, berättar Johanna Reteike, evenemangsledare på park- och naturförvaltningen.


Under lördagens invigning kan man bland annat få träffa Slottsskogens djurvårdare som har djur med sig och se på teaterföreställningen Konstiga Djur.