Medborgardialog om nytt badhus i Lidköping

Framtidsverkstaden i centrala Lidköping har öppnat för medborgardialog om det nya badhuset. En förstudie har påbörjats och nu vill man prata direkt med invånarna i Lidköping för att ta reda på vad de tycker och tänker om ett nytt badhus.


#lidköping #medborgardialog #badhus
I medborgardialogen kan invånarna i Lidköping tycka till både analogt och digitalt om det nya badhuset. Fokusområdena är träning och hälsa, familjeaktiviteter och lek.

Under september genomfördes en framgångsrik medborgardialog i Framtidsverkstaden, som handlade om Lidköpings stadsutvecklingsplan och nu fortsätter alltså dialogen, den här gången med fokus på badhuset. Det är förvaltningarna Intern service och Kultur & fritid som arrangerar tillsammans.


– Vi vill få in så många synpunkter så möjligt under den tiden som förstudien pågår, så att det här blir så bra som möjligt, säger Anders Salegård, projektledare i styrgruppen.

Tidsperspektivet för det nya badhuset är ännu inte bestämt, men det ligger minst fyra–fem år framåt i tiden.


– Dialogen handlar om vilken verksamhet vi ska ha i det nya badhuset. Vi vill veta vad medborgarna önskar sig så att vi kan erbjuda rätt saker när det gäller olika former av vattenträning och andra aktiviteter, säger Maria Hedén-Sturesson, fritidschef.


Något äventyrsbad är det dock inte tänkt att bli.


– Det finns redan många stora äventyrsbad i Västra Götaland och dem ska vi inte konkurrera med. Vår vision är att vi ska erbjuda ett modernt familjebad med något för alla åldrar, säger Maria Hedén-Sturesson.

Förutom att finnas på Framtidsverkstaden möter styrgruppen också föreningar och andra intressegrupper. När Ung i Lidköping arrangerar #frågaåtkommunen kommer man att finnas där för att fånga ungdomarnas syn på vad ett badhus ska erbjuda.