Medborgardialog om nytt badhus i Lidköping

Framtidsverkstaden i centrala Lidköping har öppnat för medborgardialog om det nya badhuset. En förstudie har påbörjats och nu vill man prata direkt med invånarna i Lidköping för att ta reda på vad de tycker och tänker om ett nytt badhus.


#lidköping #medborgardialog #badhus
I medborgardialogen kan invånarna i Lidköping tycka till både analogt och digitalt om det nya badhuset. Fokusområdena är träning och hälsa, familjeaktiviteter och lek.

Under september genomfördes en framgångsrik medborgardialog i Framtidsverkstaden, som handlade om Lidköpings stadsutvecklingsplan och nu fortsätter alltså dialogen, den här gången med fokus på badhuset. Det är förvaltningarna Intern service och Kultur & fritid som arrangerar tillsammans.


– Vi vill få in så många synpunkter så möjligt under den tiden som förstudien pågår, så att det här blir så bra som möjligt, säger Anders Salegård, projektledare i styrgruppen.

Tidsperspektivet för det nya badhuset är ännu inte bestämt, men det ligger minst fyra–fem år framåt i tiden.


– Dialogen handlar om vilken verksamhet vi ska ha i det nya badhuset. Vi vill veta vad medborgarna önskar sig så att vi kan erbjuda rätt saker när det gäller olika former av vattenträning och andra aktiviteter, säger Maria Hedén-Sturesson, fritidschef.


Något äventyrsbad är det dock inte tänkt att bli.


– Det finns redan många stora äventyrsbad i Västra Götaland och dem ska vi inte konkurrera med. Vår vision är att vi ska erbjuda ett modernt familjebad med något för alla åldrar, säger Maria Hedén-Sturesson.

Förutom att finnas på Framtidsverkstaden möter styrgruppen också föreningar och andra intressegrupper. När Ung i Lidköping arrangerar #frågaåtkommunen kommer man att finnas där för att fånga ungdomarnas syn på vad ett badhus ska erbjuda.

Senaste inlägg

Visa alla

Bakläxa för planer på att stänga friluftsbad

Som tidigare berättat här har Helsingborg stora planer på att förändra stadsdelen Drottninghög. Men när planerna, som innehåller en permanent stängning av områdets friluftsbad, blev kända möttes de av