Den bästa flytvästen är den du har på dig

Visste du att det runt om i landet finns flytvästdepåer där man som privatperson, förening eller kommunal verksamhet kan låna eller hyra flytvästar för utflykter till sjöss? Svenska Livräddningssällskapet ansvarar för flytvästdepåerna som är en viktig del i deras förebyggande vattensäkerhetsarbete.


#wearitsweden #wearit #flytvästdagen #internationellaflytvästdagen #flytvästdepå #svenskalivräddningssällskapet
I maj var det den internationella Flytvästdagen som Sverige är en del av. Under Flytvästdagen uppmärksammar myndigheter och organisationer nyttan av att använda flytväst på sjön. Bild: Svenska Livräddningssällskapet

85 procent av personerna som anträffas omkomna genom drunkning i samband med fritidsbåtsolyckor saknar flytväst. Svenska Livräddningssällskapet är övertygade om att många olyckor i och vid vatten kan förebyggas på ett enkelt sätt – genom att bära flytväst.

I samband med internationella Flytvästdagen i maj drev Svenska Livräddningssällskapet en kampanj för att få fler att bära flytväst och lyfte samtidigt fram flytvästdepåerna som finns runt om i landet. Depåerna lånar eller hyr ut Svenska Livräddningssällskapets flytvästar och issäkerhetsmaterial till allmänheten och drivs av till exempel den lokala räddningstjänsten eller Fritidsbanken.


Du kan hitta din närmaste flytvästdepå här. För som Svenska Livräddningssällskapet säger: Den bästa flytvästen är den du har på dig.