Använd utegymmet rätt

Utegymmen har aldrig varit så många som nu men det kanske inte alltid är så lätt att veta hur man bäst nyttjar dem. Då finns Utegymsappen som en god hjälp med sina över 200 videodemonstrerade övningar.


I Utegymsappen finns över 200 videodemonstrerade övningar.

– Min upplevelse av att själv träna på utegym var att många utförde övningarna bristfälligt. Dessutom höll sig de flesta endast till den standardövning som skylten visade bredvid varje redskap. Jag insåg att många skulle ha nytta av rörlig bild för att lättare kunna ta till sig rätt teknik och även få fler bra övningsalternativ för varje redskap, säger Marcus Palmkvist, leg. naprapat och personlig tränare.

Det resulterade i Utegymsappen som Marcus skapat tillsammans med träningsinspiratör Malin ”Malle” Jansson och styrkecoach Andreas Palmkvist. Appen har över 200 videodemonstrerade övningar med tydliga beskrivningar för alla träningsnivåer. Välj träningsredskap, träningsnivå och låt dig inspireras!


I appen finns också tolv färdiga träningspass att välja mellan. Välj om du vill träna igenom hela kroppen, överkroppen, underkroppen eller klassisk cirkelträning. Träningspassen anpassas efter träningsnivå (lätt, medelsvår elleravancerad).

Parträning är en rolig träningsform och i appen finns flera träningspass där du och din partner använder era kroppar som motstånd. Appen innehåller även en kartfunktion som visarvar alla Sveriges utegym i trä finns.


Appen uppdateras löpande med nya övningar och på Instagramkontot @utegymsappen

finns ännu fler träningstips och videos.