Anrik idrottsplats rustas för miljoner

Nästa år firar Djurmo-Sifferbo IF i Gagnefs kommun 100 år och nu sker en storsatsning på Djurmo IP. Tillsammans går Gagnefs kommun, Leksands Sparbank, Riksidrottsförbundet och Allmänna arvsfonden in med över två miljoner kronor för att bygga nytt och modernisera den anrika idrottsplatsen.


Samuel Mattson, Ella Jonsson och Agnes Grop från Djurmo-Sifferbo IF gläds över att det satsas på idrott i Gagnefs Kommun. Foto: Anna Grop

Djurmo-Sifferbo IF består av tre sektioner – friidrott, fotboll och gymnastik – som alla samverkar. För cirka tre år sedan köpte föreningen idrottsplatsen Djurmo IP av Gagnefs kommun och i samband med det började planerna på att bygga om.


– Vi vill göra idrottsplatsen tillgänglig för alla och samtidigt skapa möjligheter till rörelse och idrottande i närområdet, berättar Marcus Haglöf, projektansvarig på Djurmo/Sifferbo IF.


Med orden ”För bygden – för nutiden – för framtiden – för alla!” kommer föreningen att modernisera och tillgänglighetsanpassa hela idrottsplatsen. Det blir även en nybyggnation av en kastbur, ett aktivitetsområde för friidrott och utomhusgymnastik, en cirka 150 meter lång löparkurva samt ett utegym.

Hela upprustningen kommer att kosta över två miljoner kronor där Leksands Sparbank, Gagnefs kommun, Riksidrottsförbundet och Allmänna arvsfonden står för de större summorna.


– Det är fantastiskt att det finns aktörer som vill satsa på landsbygden och små föreningar. Förutom de fyra stora investerarna har vi även flera lokala företag och entreprenörer som vill satsa i föreningen, något vi är oerhört tacksamma över, säger Marcus Haglöf.

De som är rädda att den anrika idrottsplatsen kommer tappa sin karaktär behöver inte oroa sig. Föreningen vill bygga och modernisera men samtidigt behålla den unika karaktären som idrottsplatsen är känd för.


– Visst kändes det sorgligt att plocka ner skylten och flytta på kiosken, men vi kommer såklart återställa och vi lovar att det kommer att bli mycket bättre. Det är de här ungdomarna som är här idag som är nutiden och framtiden och de kommer att kunna hålla på i många år framåt, vilket i sin tur skapar fantastiska förutsättningar för hela kommunen, säger Marcus Haglöf.


Upprustningen av Djurmo IP beräknas bli klar i sommar.