Alla kan gympa och dansa i Landskrona

Uppdaterat: 15 okt. 2019

"Alla kan gympa – dans" heter en ny kurs som drar igång på Landskrona Dansstudio nästa vecka. Kursen vänder sig till barn med funktionsnedsättningar.


Josefine Sebring och Robin Berkhuizen hoppas att så många som möjligt ska komma till den nya danskursen "Alla kan gympa – dans". Foto: Emrahus.

Varje måndag i tolv veckor framöver, med start den 2 september, kommer det att dansas för fullt under kursen "Alla kan gympa – dans" hos Landskrona Dansstudio. Kursen är uppdelad i två grupper: en för barn mellan 5 och 10 år och en för dem över 10 år.


Josefine Sebring, verksamhetschef på Landskrona Dansstudio, menar att det har funnits en stor efterfrågan på just en sån här danskurs.


– Vi hade två prova-på-tillfällen tidigare i år och de som kom hade jättekul och ville fortsätta. Det är utmanande att hitta en nivå som passar alla men det är också det som är det roligaste. Att utmana sig själv till att tänka om och tänka nytt. Det är en sådan otrolig rörelseglädje, säger hon.

Tack vare stöd från företaget Emrahus, som konceptutvecklar LSS-bostäder, är kursen kostnadsfri.


– Vi vill gärna stödja lokala föreningar. Vi såg ett tillfälle att tillsammans med Landskrona Dansstudio, som är otroligt duktiga och engagerade, kunna göra något för en målgrupp som ligger oss varmt om hjärtat, säger Robin Berkhuizen, vd på Emrahus.


Anmälan tills danskursen finns på landskronadansstudio.se