Alla får prova på golf på Golfens dag

För tredje året i rad arrangeras Golfens dag för nya och befintliga golfare. Drygt 170 golfanläggningar från norr till söder bjuder in allmänheten att prova på golf och bekanta sig med Sveriges största individuella idrott.


Golfen bjuder in nya spelare att prova på sporten under Golfens dag. Bild: Svenska Golfförbundet

Varje år börjar tusentals nya människor att spela golf. Men fortfarande finns trösklar för vissa som aldrig besökt en golfklubb. Vad är det för kläder som gäller? Får jag vara på klubben om jag inte är medlem? Är det inte svårt att ta Grönt Kort?


Golfens dag lanserades 2017 med målet att räta ut frågetecknen och visa upp golfens värden för en bred allmänhet – glädjen, bollträffen, gemenskapen, naturen, lugnet och motionen. Nu har projektet gått in i sitt tredje år och de cirka 170 deltagande golfklubbarna runtom i Sverige laddar för att välkomna människor i alla åldrar med roliga aktiviteter och möjlighet att testa golf.


– Golfklubbarnas dörrar står alltid öppna för den som vill börja med golf eller äta en bit mat i vacker miljö, men Golfens dag är en extra bra möjlighet för den nyfikne att få ett smakprov på en rolig och social idrott du kan hålla på med hela livet, säger Claes Björklund, nationell projektledare för Golfens dag.


Den 20–26 maj anordnar golfbranschens största aktörer ”Green Week Golf Recycling” tillsammans med företaget Suez. Då är det möjligt att lämna in förbrukad och överbliven golfutrustning för återvinning. Golfkläder och skor går oavkortat till Röda Korsets secondhand-verksamhet och allt överskott från metallåtervinningen går till att främja miljöarbetet inom golfen. Lista över inlämningsplatser finns här.