50 familjegranar säkrar dansen kring granen

Djurens Jul i Skånes Djurpark innehåller vanligtvis gemensam dans runt en stor gran. Det är inget som går att göra i år. Lösningen? 50 granar uppställda i en ”danshage” där julens besökare kan dansa tillsammans med den egna familjen på säkert avstånd från andra sällskap.


#skånesdjurpark #djurensjul #coronasäkradjul #danskringgranen
Renarna är en självklar del av firandet under Djurens Jul. I år har flocken dessutom fått tillskott i form av renvajan Kristall. Foto: Skånes Djurpark

Djurens Jul är i full gång i Skånes Djurpark. Även om firandet blir annorlunda mot tidigare år har en fin julstämning skapats i parken. Julgranar, halmbalar och juleljus pryder den stora parken, djuren väntar ivrigt på julklappsutdelning och lägereldarna sprakar. Tomten har dessutom fått ett nytillskott i renflocken: renvajan Kristall flyttade nyligen till parken.


– Tack vare att vår upplevelse är hundra procent utomhus och att våra gäster kan sprida ut sig över flera hundratusentals kvadratmeter kan vi hålla öppet. Vi är måna om att det ska vara ett tryggt och säkert besök för den som väljer att komma, säger Glenn André Viste Bøe, vd på Skånes Djurpark.

För att säkra en trygg upplevelse har flera åtgärder införts. Antalet gäster per dag begränsas och alla som bokat biljett får en ankomsttid för att sprida ut besökarna. Inne i parken finns personal som hjälper gästerna att hålla säkert avstånd till andra sällskap, handspritstationer och särskilda kösystem som förhindrar folksamling.


– Vi har fått oerhört fin feedback från de som besökte oss under premiärhelgen. Det känns fint att få bekräftelse på att allt det vi gör faktiskt skapar trygghet hos våra gäster, säger Glenn André.