40 idrotter korar sina svenska mästare i Malmö

Över 40 idrotter avgör sina svenska mästerskap under SM-veckan i Malmö 26 juni–2 juli.

Läs om var du kan heja fram tävlingsdeltagarna i just din favoritsport. Eller varför inte gå och titta på något du aldrig tidigare sett?


Från Ribersborgs strand som är ett av tävlingsområdena i Malmö har man utsikt över Turning Torso i Västra hamnen där det också ska tävlas om svenska mästerskap i sommar. Foto: Arild Vågen (CC BY-SA 4.0)

SM-veckan arrangeras av Riksidrottsförbundet (RF) i samarbete med berörda specialidrottsförbund (SF) och Malmö stad. Tävlingarna sänds i Sveriges Television.


Malmö stod värd för den allra första SM-veckan sommar 2009 och i år blir det tredje gången gillt. Tävlingarna kommer att fördelas på åtta områden där huvudområdena är Stadionområdet, Ribersborg och Posthusplatsen. Se nedan vilka sporter som tävlar var.

Stadionområdet Stadionområdet är ett av norra Europas största stadsidrottsområden, centralt beläget i staden. Det är ett center för elitidrott och elitförberedande verksamhet med tränings- och tävlingsplaner så väl utomhus som inomhus.

Tävlande idrotter: Artistisk gymnastik, Trampolin, Bowling, Rytmisk gymnastik, Truppgymnastik, Styrkelyft och bänkpress, Tyngdlyftning, Drone racing F9U, Friidrott lag, Rugby 7’s.


Ribersborg Ribersborgs strand eller ”Ribban” som den oftast kallas är Malmös mest besökta strand, centralt belägen strax väster om Västra Hamnen. Området bjuder på generösa grönytor, handikappbad, kiosker, restauranger, småbåtshamn och en stor hundrastplats. Här varvas stora arrangemang med olika fritidsaktiviteter och rekreation.

Tävlande idrotter: Boccia, Cricket T20, Dragkamp lag, Beach ultimate frisbee, Kustrodd, Radiostyrd bilsport, Frisbee allround


Posthusplatsen Precis bakom Malmös centralstation finns Posthusplatsen, belägen precis i anslutning till vattnet vid inre Hamnen. Platsen har nyligen omvandlats från en undanskymd baksida till en offentlig, bilfri plats med speciell tanke på att kunna rymma olika arrangemang,

Tävlande idrotter: Aerobic gymnastics, Basket 3x3, Beachvattenpolo, Boule precisionsskytte, Casting, Cykel kortbana, Kanot maraton, Kanot short track marathon, Kanotpolo, Karate kyokushin, Paracykel, Parkour, Tricking, Rullskidor, Skateboard ramp och slalom, Surfski, SUP.


Västra Hamnen Västra Hamnen var en gång ett blomstrande industriområde som sysselsatte en stor del av Malmös befolkning. Nu har området genomgått en rejäl förvandling och blivit en havsnära stadsdel med ett hållbart helhetstänk. Det är också här Turning Torso står, ritad av den spanske arkitekten Santiago Calatrava, med sin skruvade design och 190 meter hög.

Tävlande idrotter: Segling 49er/49er FX, Wakeboard.


Bulltofta rekreationsområde Bulltofta rekreationsområde är beläget i nordöstra Malmö och består av omväxlande natursom inbjuder till diverse idrotts- och friluftsaktiviteter i såväl spontan som organiserad form. Förutom motions- och promenadspår finns här bland annat ett motionscenter, utegym, bollplaner, minigolfbana, tennisbana, discgolfbana och en raststuga.

Tävlande idrotter: Bangolf, Frisbee allround, Discgolf.


Lindängsbadet Badet ligger i stadsdelen Lindängen i södra Malmö och består bland annat av en 50 metersbassäng och en undervisningsbassäng.

Tävlande idrotter: Hindersim, Simning och parasimning.


Sofiedals GK Sofiedals GK är belägen i den sydostliga stadsdelen Oxie. Banan är en korthålsbana med 18 hål. Här finns även en driving range, övningsgreen samt övningsområde. 

Tävlande idrotter: Footgolf, Handigolf.


Lockarp Lockarp tillhör stadsdelen Oxie och här ligger även Lockarps Go-cart som är Nordens största go-cartbana.

Tävlande idrotter: Rallysprint


Här finns all information om SM-veckan i Malmö.