20-åriga Ebba spelade 100 hål på en dag

Ebba Wallensteen, 20, spelade 100 hål golf på en dag! Hon gjorde det i tävlingen Ahlsell Flag100 som genomfördes för första gången på Stockholms Golfklubb i början av juli för att visa att golfen kan vara en utmanande extremsport.


#ahlsellflag100 #stockholmsgolfklubb #100hålpåendag #golfutmaning
Ebba Wallensteen har bara spelat golf i ett år men lyckades ändå komma på 14:e plats i tävlingen Ahlsell Flag100 där 100 hål spelas under en enda dag. Foto: Thomas Björn

Storyn bakom tävlingen började i bastun på klubben där två spelkompisar med tidigare morgonvanor började prata om den ultimata golfutmaningen. På rekordkort tid blev tankarna till en tävling. 48 spelare antog utmaningen, slog ut 03.15 på morgonen och gick i mål cirka 18 timmar senare. Vann gjorde hemmaspelaren Carl-Axel Linder. Ebba Wallensteen, som spelat golf endast i ett år, slutade på en imponerande 14:e plats. 

– Det bästa med den här tävlingen är att du får testa hur långt dina slag räcker. Jag kan absolut tänka mig att ställa upp nästa år igen, säger Ebba som är medlem i Djursholms Golfklubb, grannklubb till Stockholms Golfklubb i Danderyd.

Målet är att tävlingen ska sprida sig till andra klubbar, av praktiska skäl främst i norra Sverige då den kräver ljus större delen av dygnet för att hinna genomföras.

Urvalet av golfspelare ökar för tävlingar som Ahlsell Flag100. Svenska Golfförbundet meddelar att antalet medlemskap i svenska golfklubbar åter har passerat en halv miljon! Senast Golfsverige kunde uppvisa så många medlemskap var 2010. Tillsammans spelade de drygt sex miljoner rundor till och med 19 juli när mätningen avslutades, vilket är en ökning med 34 procent jämfört med i fjol.


Thomas Björn