Robust och färgstarkt i återvunnen plast

Uppdaterat: 28 maj 2020

Danska SMALLrevolution har utvecklat en metod för att återvinna gamla plastprodukter och göra om dem till möbler. Det är färgstarkt, roligt och en del av en cirkulär produktion.


#smallrevolution #mobilisdesign #utemöbler #möblerföroffentligtbruk #återvunnenplast #plaståtervinning
SMALLrevolutions Annie och Mabel är gjorda i 100 procent återvunnen plast och kan användas både inomhus och utomhus som sittplatser eller små bord. Foto: SMALLrevolution/Mobilis Design

Bakom SMALLrevolution står Arendse Baggesen, Rosa Nøss Bendixen och Mie H. Mogensen som brinner för att berätta om återanvändbara material och påminna om att allt material är värdefullt. Med stor erfarenhet inom design, hållbar utveckling av stadsmiljöer och konstnärliga inslag arbetar de med doft, ljud, ytor och ljus när de skapar sina produkter. Nu kommer deras produkter till Sverige genom ett samarbete med Mobilis Design.


SMALLrevolutions återvinningsmetod kallas SMALL upcycle och deras möbler består av 100 procent återvunnen och återvinningsbar plast. Lokal produktion eftersträvas alltid och även att använda så få material i varje produkt som möjligt, så att materialen kan återvinnas igen. Då kan man undvika förbränning och deponering av plast som fortfarande har potential att användas.

Olika typer av plast och färger sorteras noggrant ut och sedan produceras produkterna i samarbete med Danmarks ledande plastgjuterier. Produktionsmetoden gör varje produkt unik med sin färg och yta och ingen extra färg har adderats. Utseendet kan anpassas till stadsmiljöer eller enskildas önskemål och blir en återspegling av den lokala omgivningen.

SMALLrevolutions produkter är inspirerade av och namngivna efter olika kvinnor. Bänken Annie har fått namn efter den legendariska prickskytten Annie Oakley och pallen Mabel efter tigertränaren Mabel Stark. Båda kan användas som sittplatser eller små bord. Produkterna är robusta och vädertåliga och förberedda för ytmontering utomhus i offentlig miljö.


https://www.mobilisdesign.se/nyheter/pressmeddelande/pm-smallrevolution.